“De Cloud”

Nu je al kort kennisgemaakt hebt met een cloud back-up gaan we je nu nader uitleggen wat “de cloud” precies is. De cloud kan gezien worden als een netwerk dat, meestal via het internet, op aanvraag hardware, software en gegevens beheert. De cloud, Nederlands voor wolk, staat dus als het ware voor een groot netwerk met verbonden computers die als het ware zorgen voor een soort computerwolk. De eigenaar van de gegevens is dankzij de cloud geen eigenaar meer van zijn gegevens, ze staan namelijk veilig opgeslagen in de cloud. Niemand kan op deze manier bij jouw bestanden.

Hoe werkt een cloud back-up

Door de opkomst van nieuwe werken is het werken met de cloud ook vele malen populairder geworden. Door in de cloud te werken en daar een back-up te maken kun je bestanden er als het ware parkeren. Je hoeft niet langer op één specifieke plek te zijn om vervolgens met de bestanden in de cloud te kunnen werken. Ook voor bedrijven zijn er steeds meer gespecialiseerde partijen die zich bezighouden met het aanbieden van B2B cloud-diensten. Het is dus een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld een harde schijf of USB stick. Deze kunnen namelijk snel kwijtraken. Bestanden in de cloud kunnen nooit kwijtraken.

Graag meer informatie over cloud back-up? Raadpleeg ons team. Kom snel en eenvoudig in contact middels onze online contactpagina!

Terug naar Back-ups
Mijnwebsite