Online back-up

Een online back-up maken is de laatste ontwikkeling op het gebied van veilig documenten en foto’s bewaren. Tegenwoordig noemen veel bedrijven deze dienst ook Cloud back-uppen. Er zijn veel voordelen te noemen waarom je voor online back-up moet kiezen. De nadelen komen in dit artikel ook aan bod.

Voordelen online back-up

De grootste voordelen zijn onder andere dat je zelf geen hardware hoeft aan te schaffen, dat de back-up op een andere locatie wordt bewaard en je vanaf alle laptops, smartphones en tablets je gegevens kunt benaderen. Hier volgt een opsomming van de voordelen:

  • Beveiligde back-up: Data wordt versleuteld opgeslagen in een beveiligde omgeving.
  • Back-up is op een ander locatie: Je back-up is opgeslagen op een andere locatie. Hierdoor ben je bij brand of ander onheil altijd verzekerd van een goede back-up
  • Lage kosten: Doordat je geen harde schijven of server hoef te kopen heb je geen investeringskosten. Je betaalt een laag maandelijks bedrag zodat de aanbieder zorg draagt voor jouw gegevens
  • Betrouwbaar: Online back-up is een betrouwbare manier van back-ups maken, veel betrouwbaarder dan de traditionele back-up methoden. Een harde schijf kan nu éénmaal crashen.
  • Geen omkijken naar: Je hoeft niet periodiek naar je familie te rijden om je back up schijf te wisselen. Ook kun je het back-uppen automatisch instellen zodat je geen tijd meer hoeft te investeren in het maken van een back-up.

Nadelen online back-up

Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat bij het opstarten van een online back-up, eerst alle data eenmalig moet worden geüpload. Een snelle internetverbinding is dan wel gewenst. Na de eerste grote back-up kun je er voor kiezen om een incidentele back up te maken. In dit geval worden alleen de nieuwe en bijgewerkte bestanden geüpload.

Terug naar Back-ups
Mijnwebsite