Waarvan back-up maken? 10-03-2021 Er zijn diverse zaken waarvan je een back-up kunt maken. In feite kun je simpelweg van al jouw bestanden een back-up maken indien nodig. Echter is het maken van een back-up voornamelijk bedoeld om waardevolle en belangrijke bestanden op te kunnen[...] Waarom back-up maken? 10-03-2021 Veel mensen staan niet tijdig stil bij het belang van het tijdig maken van een back-up. Een back-up is een reservekopie van gegevens die je op een datamedium hebt geplaatst. De meest voorkomende Back up methoden is het kopiëren van data van [...]
Waar back-up maken? 10-03-2021 Voorheen werd en back-up gemaakt met behulp van bijvoorbeeld een harde schijf. Via externe apparatuur werden er bestanden opgeslagen. Dit werd een lokale back-up genoemd. Tegenwoordig is de technologie dusdanig vergevorderd dat er op het gebied v[...] Wat is een cloud back-up? 10-03-2021 Een cloud back-up kan gezien worden als een online opslagdienst voor jouw gegevens en bestanden. Bestanden worden hierbij als het ware in de cloud bewaard. Een cloud back-up is het tegenovergestelde van een lokale opslag. Binnen de cloud back-up [...] Back-up bedrijven 24-02-2021 Het maken van een back-up is van groot belang voor je bedrijf. Echter blijkt dat de meeste MKB bedrijven en zelfstandigen geen recente back-up in hun bezit hebben. Online vind je diverse bruikbare manieren die je kunnen helpen om eenvoudig en zel[...] Back-up consumenten 12-02-2021 Het komt met regelmaat voor dat consumenten géén back-up maken van hun data. Uit onderzoek komt naar voren dat 89% van de consumenten ooit dataverlies heeft gehad als gevolg van een menselijke fout of andere problemen met hun comput[...]
Mijnwebsite

Image back-ups

Image back-ups zijn voornamelijk bedoeld om in het geval van een kapotte harde schijf, de vervangende schijf snel en volledig identiek in te richten. Back-ups op bestandsniveau zijn daarentegen bedoeld om in geval van fouten in een of meer bestanden direct te corrigeren. Denk hierbij aan het per ongeluk verwijderen van bestanden of bijvoorbeeld een eerdere versie terug te zetten.

Back-up op bestandsniveau

Back-ups op bestandsniveau worden veel volgens het volgende schema uitgevoerd:

  • Een volledige back-up per periode: Meestal is dit een back-up die wekelijks of maandelijks wordt uitgevoerd. Hierbij wordt de back-up steeds groter en kan de doorlooptijd van een back up lang zijn. Meestal wordt dit gebruikt voor archiveringsdoeleinden.
  • Een incrementele back-up per dag: In deze back-up worden alleen die bestanden opgeslagen die sinds de vorige volledige of incrementele back-up zijn aangepast. Na de eerstvolgende succesvolle volledige back-up kunnen de incrementele back-ups verwijderd worden. Om een volledige bestandsmap terug te plaatsen zijn de laatste volledige back-up, en alle daar op volgende incrementele back-ups nodig.
  • Een differentiële back-up als alternatief voor incrementele back-up: Hierbij worden steeds alle bestanden opgeslagen die sinds de laatste volledige back-up zijn veranderd. Na de eerstvolgende succesvolle volledige back-up of de eerstvolgende succesvolle differentiële back-up kan de voorgaande differentiële back-up verwijderd worden. Om een volledige bestandsmap terug te plaatsen zijn de laatste volledige back-up en de laatste differentiële back-up nodig.

Ook het simpelweg kopiëren van belangrijke files is een vorm van back-up, die in bepaalde situaties effectief kan zijn. Kortom, er zijn voldoende manieren om succesvol een back-up te maken. Voor meer informatie over back-ups kun je contact met ons opnemen. Dit is mogelijk via onze online contactpagina.