Verschillende scenario’s

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarom je een back-up wilt hebben van je dierbare documenten:

  • Het “per ongeluk” weggooien of beschadigen van foto’s of documenten. Dit voorkom je door een kopie te bewaren van het document op een ander gedeelte van een schijf.
  • Het kapotgaan van de harde schijf is een gegeven dat altijd een keer gaat plaatsvinden. Om te voorkomen dat jouw bestanden vervolgens kwijt raken kan er een back-up worden gemaakt door een extra harde schijf te maken of door een RAID configuratie te gebruiken.
  • Diefstal van een computer of gegevensdrager kan zorgen voor dataverlies. Door tijdig een back-up te maken op een extern medium kun je voorkomen dat je naast je laptop ook al jouw documenten kwijt bent.
  • Een grote brand, overstroming of andere calamiteit kan ervoor zorgen dat je al jouw gegevens kwijt bent. Door een back-up op een andere locatie te bewaren voorkom je dat jouw gegevens en bestanden zoek raken.

Overweeg een stappenplan!

Hoewel je misschien de neiging hebt om te denken dat het doorlopen van een back-up stappenplan meer bedoeld is voor bedrijven, kunnen wij stellen dat je het in dat geval mis hebt! Juist particulieren zouden hier eens wat vaker goed over moeten nadenken. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat ook back-ups kunnen beschadigen en het zeer verstandig is om meerdere back-ups te hebben.

Terug naar Back-ups
Mijnwebsite